Algemene revalidatie

Na een operatie of ongeval werken we aan het herstel van uw bewegingsbeperking en het verminderen van uw pijn. Tijdens het kinesitherapeutisch onderzoek sporen we uw beperkingen in mobiliteit en dagelijks functioneren op en werken we mat actieve revalidatie aan uw herstel op lange termijn.

Manuele therapie

Met manuele technieken verhelpen we uw pijn en bewegingsbeperking. We onderzoeken de oorzaak van uw gewrichtsklachten en behandelen deze. Indien nodig kunnen manipulaties aan bod komen. 

sportkinesitherapie

Sportbeoefenaars kunnen bij ons terecht voor de behandeling van hun sportletsel of voor bewegingsadvies om sportblessures te vermijden. Bij veel sport- en overbelastingsletsels leggen we de nadruk sterk op een goed begeleid therapeutisch oefenprogramma. We gaan gericht op zoek naar de oorzaak van uw letsel. Door een combinatie van manuele technieken en een aangepast oefenschema maken we stroeve gewrichten en spieren los en trainen we ze op een correcte manier. 

ademhalingstherapie

Met respiratoire therapie of ademhalingstherapie proberen we uw longen zo snel mogelijk vrij te krijgen van slijm (mucus) zodat het longweefsel kan herstellen. Door een autogene drainage van de longen, heeft u mogelijks ook minder medicatie nodig.

 

Deze therapie wordt o.a. gebruikt bij aandoeningen zoals mucoviscidose, RSV bij jonge kinderen, COPD en bronchitis. 

Dry needling

Dry needling is een onderdeel van een therapie en wordt niet als alleenstaande therapie aangeboden. We gebruiken heel dunne naalden om spanningspunten in de spieren aan te prikken. Deze spanningspunten zorgen voor lokale pijn en uitstralingspijn. Met dry needling voel je directe ontspanning en dus een afname van de pijn. 

Nadien werken we manueel of actief verder aan de mobiliteit van uw gewrichten en optimaliseren we de kracht van uw spieren. 

Personal training

We werken individueel of in groep naar een fittere levensstijl op een leuke en verantwoorde manier. 

U krijgt training en begeleiding op maat, met focus op kracht, conditie en lichaamshouding. We kijken met u mee of u de oefeningen correct uitvoert, om kwetsuren te vermijden en zo snel mogelijk uw doel te bereiken. Personal training is voor iedereen geschikt. 

Cardiale revalidatie

Heeft u een hartoperatie achter de rug? Dan heeft u vast baat bij een op maat gemaakt revalidatieprogramma. U krijg een hartslagmeter zodat we op elk moment feedback krijgen tijdens de oefensessie. We beginnen deze revalidatie meestal met een opwarming, gevolgd door individuele oefeningen. 

Niet enkel uw fysieke conditie verbetert, maar ook uw angst voor inspanningen vermindert, waardoor u uw lichaam goed leert kennen en u opnieuw durft te genieten.

kaakgewricht (TMG)

Met een overbelasting aan uw kauwstelsel wordt het bewegen van uw kaak moeilijk en pijnlijk. Dit kan resulteren in een bewegingsbeperking (u krijgt bv. uw mond niet ver meer open) of een klikkend geluid telkens u uw mond opent of sluit. 

De spieren rond dit kaakgewricht kunnen verkrampen en de pijn kan uitstralen naar andere delen van uw lichaam (nekpijn, hoofdpijn, ...). 

Tijdens de behandeling werken we de pijn weg van de bewegingsbeperking en kijken we uw nek na.